Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθοριστεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντών και το Cans For Kids κάλεσε εταιρείες, φοιτητές, μαθητές και τους πολίτες να αφιερώσουν 2 ώρες από τον χρόνο τους για να συμμετάσχουν πρακτικά στον εθελοντισμό – στη διαλογή τενεκεδένιων κουτιών για ανακύκλωση.
Παρόλο που η πρόβλεψη για τον καιρό ήταν συννεφιά, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή. Το σχολείο Falcon School μας στήριξε και πάλι στέλλοντας ένα λεωφορείο γεμάτο ενθουσιώδεις νεαρούς και επιπλέον κάποια άτομα ήρθαν από την Λάρνακα για να βοηθήσουν!
Οταν άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς ο κόσμος δεν ενοχλήθηκε, χαλαρά. Οσοι συμμετείχαν στην πρωινή διαλογή συνέχισαν απτόητοι το έργο του, έφυγαν βρεγμένοι αλλά ικανοποιημένοι ότι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά που έπρεπε να κάνουν. Αναγκαστήκαμε να χωρίσουμε σε δέματα περίπου 320 κιλά από τενεκεδάκια που μαζεύτηκαν το πρωί για να κάνομε χώρο για τους εθελοντές του απογεύματος ώστε να εργαστούν σε στεγασμένο χώρο, που τους προστάτευε σε κάποιο βαθμό από τη βροχή.